Search

Mircea Cartarescu va primi, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Univ. G. Bacovia si premiul Festivalului Bacovia

Cel mai in voga autor roman de  literatura, Mircea Cartarescu, va fi prezent vineri, 15 septembrie, in Bacau, pentru decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii „George Bacovia”. In aceeasi zi, Mircea Cartarescu este nominalizat la Marele Premiu al Festivalului Bacovia (pe care il va primi in proportie de 100%).  Festivalul National „George Bacovia” Bac-Fest va incepe miercuri, 13 septembrie si se va desfasura pana duminica, 17 septembrie.

 

Ambele evenimente vor avea loc vineri 15 septembrie, dupa urmatorul program: intre orele 12.00 – 13.30, festivitatea de decernarea a titlului de DHC va avea loc in Aula Moldova a Universitatii „G. Bacovia”. De la ora 19.00, la Teatrul Municipal Bacovia va avea loc, Gala Premiilor Festivalului „G.eorge Bacovia” in cadrul careia Mircea Cartarescu este nominalizat pentru Marele Premiu (desigur o formalitate pentru autorul trilogiei Orbitor).

Festivalul National „George Bacovia” Bac-Fest va incepe miercuri, 13 septembrie, de la ora 19.00,  printr-un recital Bacovia la statuia poetului. Joi, 14 septembrie, intre orele 12.00 si 14.00 vor avea loc Colocviile revistei Ateneu (desfasurate la Biblioteca Judeteana C. Sturdza). De la ora 18.00 la Sala Ateneu vor fi decernate premiile revistei Ateneu.

Sambata, 16 septembrie, de la 18.30 va avea loc o expozitie ex-libris „George Bacovia”, iar de la ora 20.00 in Piata Tricolorului va avea loc o proiectie de film. Duminica, 17 septembrie, este un program bogat care incepe la ora 10.00 la Casa memoriala Bacovia. La 19.30 la Teatrul Municipal va avea loc spectacolul Bacovia vs. Bacovia la care va fi prezenta, cu un recital, si Ada Milea.

 

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *