Search

Dragos Benea si nevoia de a politiza pana si Sectia de Pediatrie

Aparitia senatorului si presedintelui PSD, Dragos Benea, la anumite evenimente sociale (nu ne referim la cele politice) e o garantie ca in discursul sau va ironiza, va infiera, va critica nu-stiu-ce-hotarare-aberanta a liberalilor (sau a vechii administratii). Presedintele PSD Bacau e omul care vine cu doza de venin pe care o injecteaza, apasat, in fundul sleit al liberalilor – ca, astazi, la inaugurarea „Compartimentului de Primiri Urgente” (CPU), obiectiv inedit pentru Pediatria Bacau. Evident, cu festivismul marca PSD Bacau.

 

Aceasta investitie a fost gandita in 2014 si prinsa in buget in 2015. Din pacate factori obiectivi si subiectivi au impiedicat sa fie data mai devreme in folosinta. Cativa functionari din primarie, care acum nu mai lucreaza acolo, au intarziat autorizatia timp de un an„, a spus la inaugurare seful PSD, Dragos Benea, care mai tarziu, dupa alte cateva discursuri, a tinut sa adauge ca „trebuie sa repetam ca aceasta investitie a fost intarziata din cauza vechii administratii. de acum vom inaugura investitiile cu o cadenta mai ridicata (!). Vom moderniza, in 2018-2019 si pavilionul vechi al Spitalului Judetean„. Mult mai decent a fost Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean, care a anuntat doar „Noul centru face parte dintr o investitie mai larga  de 1,3 milioane euro. Urmeaza si alte investitii in urmatorii doi ani„.

Fireste ca cele mai pertinente luari de cuvant au fost cele ale managerului Adrian Popa si a dr. Aurelia Taga. Managerul SJU Bacau a tinut sa nouatatea investitiei: „Orasul Bacau nu a avut, pana acum, un Centru de Primiri Urgente pentru copii, deci este un obiectiv inedit – investitia se leaga si de refacerea Ambulatoriului de specialitate a pediatriei, cu o valoare totala de 5,8 milioane de lei. Am reusit sa refacem absolut toate cabinetele de pediatrie din policlinica si acest centru de primiri-urgente care, acum, are toate circuitele functionale, cu spatii generoase si cu posibilitatea de a primi toate cazurile care se prezinta in urgente. Pe lista de investitii Spitalul Judetean mai are si o lucrare destul de ampla: refacerea intregii sectii de pediatrie (care de fapt a fost spital de pediatrie). Aceasta lucrare este pe lista de investitii, este in procedura de licitatie, speram ca pana la sfarsitul anului sau pana in primavara sa avem un constructor desemnat care sa faca aceasta lucrare – este nevoie urgenta de ea  pentru ca sunt trei etaje in care nu s au facut lucrari de consolidare si reabilitare„.

Dr. Aurelia Taga: ” Astazi am asistat la implinirea unui vis, amenajarea la cerintele actuale, aunui compartiment la care adresabilitatea este foarte mare. Avem paturi racordate la retele de monotorizare, toate utilitatile necesare pentru a interveni in urgenta pediatrica. Speram ca personalul medical sa se ridice prin comportament si pregatire profesionala la nivelul asteptarilor„. La nivelul etajului trei din ambulatoriul de specialitate din pediatrie exista un spatiu amenajat pentru a se desfasura activitatea de recuperare neuromotorie pentru populatia infantila. Si aici trebuie investit in urmatoarea perioada.”Din nefericire, judetul Bacau are un numar mare de pacienti cu probleme neuromotorii. In serviciul public de sanatate nu exista niciun centru care sa vina in intampinarea acestui suferintei acestor copii, parintii suporta costuri financiare foarte mari in activitatea de recuperare privata, si acest centru va putea fi o salvare pentru multi copii si parinti care nu au posibilitati financiare ridicate„, a adaugat dr. Aurelia Taga.

Primarul Bacaului, Cosmin Necula, a dorit sa pluseze si el cu o promisiune: „In trei ani, spitalul municipal va face parte, si el, din complexul sanatate al orasului, impreuna cu Spitalul Judetean„. Firesc, nu putea sa nu auzim vechea obsesie ortodoxo-populista a primarului: ” Spitalul municipal sa poarte numele Sfintei Maria„.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *