Search

„Nu vor reusi cei de la PSD Bacau sa varuiasca cat am construit noi”, afirma Ionel Palar

Liberalii bacuani s au hotarat sa fie mai prezenti in spatiul public, astfel ca,  in lipsa unui organ de presa (e greu de dat bani la partid!…), vor face o conferinta de presa o data la doua saptamani. 

 

Tripleta parlamentara Ionel Palar – Tudorita Lungu – Daniel Fenechiu a abordat cateva teme generale de pe agenda publica (Split TVA, lipsa manualului pentru clasa a V-a, situatiei justitiei, supraacciza la carburanti) comentate destul de  mult de massmedia, astfel incat, in conferinta de presa, s a adus un surplus inutil de informatii. Si un comentariu despre „haosul” provocat de administratia nationala PSD. Lucruri nu numai stiute, dar si simtite usturator de multa lume – in special deputata Tudorita Lungu s a lansat intr o analiza a economica a masurilor prezente si viitoare luate de Guvernul PSD.  Intrebata daca stie agenti economici din Bacau nemultumiti de deciziile gucernului, Tudorita Lungu a raspuns, hotarata, ca stie, fara sa numeasca niciun patron scos din sarite de aberatiile economice ale psd-istilor.

La fel, presedintele PNL Bacau – intrebat de nume concrete din invatamantul bacauan care au fost ajutate sa promoveze pe criterii strict politice, Ionel Palar a raspuns ambiguu: „Dar se stie aceste nume, au fost vehiculate in presa” (!).

Doua aspecte despre conferintele de presa facute de liberali: 1. nu pronunta niciodata nume concrete despre diferite situatii (fapte, intamplari) delicate din mun si jud Bacau (eventual doar „Cosmin Necula” si „Dragos Benea”); 2. Se refera cu greu la datele mun si jud Bacau, nu adapteaza niciodata problemele generale la chestiunile locale (numai daca sunt intrebati de massmedia).

Retorica demonstrata de Ionel Palar (in special) are un anumit efect, modul temperamental in care se adreseaza auditoriului aduce expresii incitante („chiar daca il citez pe Nicu Ceausescu, psd-istii bacauani nu vor reusi sa vopseasca ce am construit noi„, „Politica este apanajul oamenilor de a sta in picioare, nu ne ascundem absolut de nimic” etc. se poate vedea si in filmul video de la conferinta).

Paradoxal, mai mult a spus despre jud Bacau Daniel Fenechiu.   Senatorul a adus un amendament la propunerea legislativa privind sistemul unitar de pensii publice (Legea 128/2017) – o lege care ajuta persoanele care au lucrat cel putin 30 de ani in zonele cu poluare intensa sa beneficieze de reducerea varstei standard de pensionare cu doi ani (in acest sens vor fi ajutati fostii salariati care au lucrat la Combinatele Chimice din Bacau si Onesti).

In rest, la sfarsitul conferintei de presa de la sediul PNL Bacau, Tudorita Lungu a vorbit, in nume personal, despre „posibilitatea ca lumea sa iasa in strada, daca lucrurile nu se pot schimba altfel„. Vom vedea…

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *