Search

Un nou brand pentru Teatrul Bacovia! Pe 29 octombrie are loc premierea piesei „Tara lui Gufi” de Matei Visniec

Peste aproximativ 10 zile, incepe practic stagiunea 2017-2018 la Teatrul Bacovia cu noua premiera „Tara lui Gufi” de Matei Visniec, in care debuteaza trei din cei noua actori veniti recent la teatrul bacauan

 

Stagiunea, incepe, in mod simbolic, cu un nou brand  (sau cu „o noua identitate vizuala” in expresia managerului Eliza Noemi Judeu) pentru Teatrul Bacovia – ea a fost realizata de catre designer ul Adrian Mihai Istrate (care si-a dat licenta la Facultatea de Arhitectura din Iasi cu o lucrare despre teatrul bacauan).

In anul in care institutia bacauana implineste 70 de ani de existenta („toate spectacolele au ca scop sarbatorirea acestui eveniment”Eliza Noemi Judeu), Teatrul Bacovia va avea, parcursul a cateva luni, o serie de premiere „de calitate, prin care speram sa aducem mai multi spectatori la teatru” (Eliza Noemi Judeu).  Prima noutate va fi piesa „Tara lui Gufi” de Matei Visniec in regia aradeanului Ernő Tapasztó de pe 29 octombrie (subiectul piesei este sintetizat de Bogdan Cretu: ” Tara lui Gufi reprezinta o parabola a conditiei omului nevoit sa traiasca orbit de ideologia unui regim totalitar. Gufi ar simboliza forta istoriei (care, nu de putine ori si cu precadere in ultimul secol, a incremenit intr-un singur om) ce conduce individul la alienare, distrugandu-i toate atributele umane. Cel putin pentru spectatorul roman, morala textului devine transparenta“).

In piesa vor debuta tinerii actori Eduard Burghelea, Andreea Darie si Minodora Broscoi – conducerea teatrului bacauan a adus noua actori, cinci la drama si patru la animatie. Inca alte doua spectacole sunt in pregatire pentru luna decembrie si luna ianuarie (sau februarie): „Uciderea lui Gonzago” de dramaturgul bulgar Nedialko Iordanov  si in regia lui Dumitru Lazar Fulga (acum la pensie) si piesa in premiera pe tara, „Crocodil” de Elisa Wilk, in regia lui Horia Suru – care este regizorul oficial al Teatrului Bacovia! (in intentia conducerii teatrului bacauan este si piesa „Scaunele” de Eugen Ionescu in regia celebrului  Alexander Hausvater).

(pozele din acest articol sunt secvente din repetitiile piesei „Tara lui Gufi”)

Pe data de 8 noiembrie va avea loc o lansare de carte si un dialog cu publicul despre rolul cartii de teatru organizata de Fundatia Camil Petrescu.

Pretul biletelor la Teatrul Bacovia este urmatorul:

Drama

● Elevi, studenti: 8 lei
● Adulti, loc in sala: 30 lei
● Adulti, loja: 35 lei
● Pensionari: 15 lei

Animatie

● Prescolari, elevi, studenti: 8 lei
● Insotitori prescolari: 12 lei
● Adulti, loc in sala: 30 lei
● Adulti, loja: 35 lei
● Pensionari: 15 lei

Programul agentiei de bilete

Luni: inchis
Marti-Vineri: 10.00 – 13.00/16.00 – 18.00
Sambata: inchis
Duminica: 9.30 -12.30 si 17.00 – 19.00

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *