Search

Dragos Benea, face figura de “dezident” in PSD: nu este de acord cu proiectul de lege privind autostrada Tg. Mures -Iasi

Senatorul Dragos Benea, presedintele Organizatiei judetene a PSD Bacau, a declarat in cadrul unui eveniment petrecut la Centrul de Afaceri si Expozitii din Bacau ca:“nu va vota pozitiv  aprobarea proiectului de demarare a lucrărilor pentru Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. E un proiect foarte scump care nu va fi realizat niciodata. Acest proiect este o plasa intinsa in mod deliberat”. La aceeasi intalnire, Dragos Benea s a exprimat foarte colorat la adresa ALDE: “am facut rost de vasilina”. Ambele declaratii au fost facute in prezenta ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica si a Secretarului de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administratiei Publice şi Fondurilor Europene, Adrian Ionut Gâdea

 

Senatorul  Dragos Benea a repetat in fata ministrului delegat pentru Fonduri Europene si a Secretarului de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administratiei Publice şi Fondurilor Europene si a zeci de parlamentari si primari locali, aparerea sa despre proiectul de demarare a lucrărilor pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, avizat nu cu mult timp in urma de Comisia pentru buget şi finanţe din cadrul Senatului României: “Din 2006 de cand exta acest proiect nu s a intamplat nimic si teoria mea e ca nici nu o sa se intample ceva. Sa fim realisti, nu sunt bani pentru Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Nu o permite nici formele de relief, nici rezervatiile naturale, nici costurile”. Senatorului bacauan este un sustinator acerb a autostrazii Brasov- Bacau cu varianta Pascani-Tg Neamt-Iasi. Desi ministrul Marius Nica a incercat un raspuns tehnic, parlamentarul bacauan si-a sustinut cu tarie punctul de vedere.

Conform Master Planului General de Transport al României din 2016 costurile pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni sunt de peste 14 miliarde de euro, pe cand autostrada Brasov-Bacau costa 1,85 miliarde euro. Dragos Benea s a referit si la relatia subreda cu ALDE Bacau, care, prin cei doi primari de la Moinesti si Darmanesti, ia distanta critica fata de PSD.

La acelasi eveniment, de semnare a unor contracte de finanțare pentru unele obiective de investitii finantate prin Programul Operational Regional (POR) și Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL),  primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula, a spus ca: „Societatea care difuzeaza agentul termic ar trebui sa fie preluat de catre Guvern. Bacaul pierde, anual, 10 milioane de euro pentru incalzirea a 15% din locuitorii orasului”. Ministrul Marius Nica a replicat  primarului PSD spunandu-i ca: „Deocamdata nu putem avansa niciun scenariu

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *