Search

Deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu: „Ar fi bine daca primarul Necula ar iesi din vizuina…il invit la o dezbatere televizata sau la una publica, fata in fata cu cetatenii!”

Singurul parlamentar USR din Bacau, Lucian Stanciu Viziteu, a acordat, cu amabilitatea sa caracteristica, un scurt interviu pentru „Jurnalul de Bacau” la inceput de an, prin care raspunde la cateva intrebari despre activitatea partidului pe plan national si local. 

 

 

Redactor:  – Cum caracterizati, in general, anul 2017, din punct de vedere politic pt Romania?

Lucian Stanciu-Viziteu:  – Anul 2017 a fost un an cu extreme politice in Romania. La extrema negativă am văzut cu toții cum PSD acționează pentru a demola toate progresele democratice făcute în ultimii 12 ani.

La extrema pozitivă aș plasa USR, un partid nou și energic tocmai intrat în Parlament. Prin acțiunile noastre, adesea neobișnuite, creăm noi standarde de a face opoziție și transparentizam activitatea Parlamentului cât și al Guvernului.
Red.:  – USR a avut, la acest sfarsit de an, cateva actiuni energice, in Parlament, pt a impiedica votarea noilor legi ale justitiei? Va continua partidul dvoastra acelasi stil dinamic si in 2018?
LS-V: – Suntem un partid tânăr, cu oameni care nu au mai făcut politică. Până în 2020 vom crea un standard pentru ceea ce însemnă să facem opoziție în politică. Vom continua cu același nivel de energie și ne vom extinde mijloacele și metodele pentru a contracara abuzurile majorității formate de PSD-ALDE și UDMR.
Red.: – Ati semnat, pe 22 decembrie, impreuna cu o serie de parlamentari ai partidului, o scrisoare deschisa catre Dacian Ciolos pentru a l invita sa faca parte din USR? De ce ati facut acest gest, mai cu seama ca dvoastra nu ati agreeat, la inceput, cooptarea fostului prim ministru? A raspuns dl Ciolos pana acum?
LS-V: – Este fals că m-aș fi opus venirii in USR al domnului Dacian Ciolos. Ar fi fost bine să se alăture USR inca de la începutul anului. De fapt, eu personal l-am invitat să se inscrie în partid încă din primăvară anului trecut. Domnul Cioloș îndeplinește toate criteriile pentru a fi membru USR. Suntem deschiși pentru oricine respectă criteriile de integritate și dorește să se implice în dezvoltarea României.
Cred că dreapta este suficient de fragmentată in acest moment și apariția unor noi partide, fără o doctrină și viziune diferită de cele existente, ar contribui la slăbirea opoziției. Pe acest fond am semnat invitația deschisă pentru intrare în USR adresată domnului Ciolos. Până acum nu avem răspuns.
Red.: – Care este starea filialei USR Bacau? Considerati ca filiala a inceput sa fie cunoscuta in mun Bacau sau judet? Impresia generala este ca Uniunea Salvati Romania, filiala Bacau, este destul de discreta in manifestari publice…
LS-V.: – Starea filialei USR Bacău este bună. Suntem în consolidare și extindere. Iar discreția este o virtute așa că noi suntem discreți in anumite acțiuni. Legea privind manifestările publice a fost schimbată recent astfel încât partidele politice nu mai sunt aproape deloc implicate în aceste evenimente. Iar la manifestațiile civice ne implicăm discret, evitând politizarea acestor evenimente.
Red.: – Ce impresie va face administratia Cosmin Necula in mun Bacau?
LS-V: – Rezultatele administrației Cosmina Necula îmi amintesc de schițele lui Caragiale: „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale.

Ar fi bine dacă domnul primar Necula ar ieși din vizuină și ar participa la dezbateri cu opoziția. Îl invit pe această ocazie la o dezbatere televizată sau la una publică, față în față cu cetățenii. Să ne spună ce a făcut pentru municipiul Bacău într-un an de mandat. Eu nu am văzut mare lucru.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *