Search

Cat de mult a gresit Eminescu?

Zilele trecute, un prieten vechi din liceu, azi inginer, imi scrie un mail din care inteleg ca e nedumerit, ba chiar derutat de o greseala istorica grava comisa de Eminescu. Imi scrie ca ani de zile a trait sub vraja poetului, dar acum, cand a aflat de aceasta nepermisa gafa, e incercat de mari indoieli si ma roaga sa-l lecuiesc eu de starea de deprimare in care se afla. Despre ce e vorba? In Scrisoarea III, Eminescu greseste grav, zice el, plasand batalia de la Rovine (1395) dupa batalia de la Nicopole (1396), cand, de fapt, lucrurile stau exact pe dos.
Hotnews.ro Actualitate

Sursa: HOTNEWS.RO


EtichetePostarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *