Search

Carmen Carleta Bodea, fosta sefa a Directiei Sanitar-Veterinare Bacau, 3 ani si 8 luni inchisoare cu executare!

O prima sentinta in procesul fostei sefe de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bacau, Carmen Carleta Bodea: 3 ani si 8 luni cu executare si confiscarea sumei de aprox, 15.000 lei. Toti ceilalti inclpati in dosar au primit pedepse cu suspendare

 

Judecatorul Gheorghe Ciocan de la Tribunalul Bacau s-a pronuntat, astazi, 27 martie, in dosarul de coruptie a fostei sefe dela DSVSA Bacau, Carmen Carleta Bodea  – magistratul a dispus schimbarea incadrarii juridice din cele 8 infractiuni de luare de mita intr o singura infractiune prevazuta de art. 289 aliniat 1 Cod penal. De asemenea, judecatorul a dispus schimbarea incadrarii juridice din alte 6 infractiuni intr-o singura infractiune, prevazuta de art.12, litera b din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 35, alin. 1 Cod penal.

Pedeapsa de executat pentru cele doua infractiuni este de 3 ani si 8 luni inchisoare si 3 ani interzicerea timp de 3 ani a dreptului de a ocupa o functie de conducere la DSVSA Bacau. In baza art. 399 alin. 1, cod pr. penala mentine masura controlului judiciar dispusa fata de inculpata. Se dispune deducerea din pedeapsa aplicata inculpatei retinerea, arestul preventiv si a arestului la domiciliu 21.01.2016 pana la 10 mai 2016. Se dispune si confiscarea de la inculpata a unei sume de aprox. 15.000. Pe timpul procesului, Carmen Carleta Bodea s-a declarat nevinovata.

Dr. Vlad Gheorghita, fost purtator de cuvânt la DSVSA Bacau a fost condamnat la un an si 6 luni cu suspendare, iar Fanel Bogos, Dumitru Vasiliu, Alexandru Scripcaru si Costel Pânzaru la doi ani cu suspendare. In acest dosar, singurul care si-a recunoscut fapta a fost Vlad Gheorghita.

Avocatii Carletei Bodea au fost nemultumiti de faptul ca judecatorul Gh. Ciocan a „grabit” pronuntarea fara a asculta toti martorii, lucru care nu contravine, insa, legii. Se poate face apel in termen de 10 zile de la comunicarea sentintei.

(poza Internet)

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *