Search

Pentru a două lună la rnd, n martie, datoria publică externă directă a depășit datoria privată externă (pe termen lung), ceea ce constituie un factor de risc la adresa stabilității macro-financiare (raport BT)

​Banca Națională a României (BNR) a comunicat luni datele privind dinamică balanței de plăți în luna martie și primul trimestru al anului curent, acestea confirmând intensificarea deficitului de cont curent al balanței de plăți (pe fondul evoluției economiei interne la un ritm peste potențial) și creșterea datoriei externe totale (evoluție influențată și de majorarea costurilor de finanțare), scrie economistul șef al Băncii Transilvania, Adrian Rădulescu, într-un raport transmis investitorilor. ”Atragem atenția cu privire la faptul că, pentru a două luna la rând în martie, datoria publică externă directă pe termen lung s-a situat peste nivelul datoriei private externe pe termen lung, ceea ce constituie un factor de risc la adresă stabilității macro-financiare în eventualitatea incidenței unor șocuri negative”, notează Rădulescu.
Hotnews.ro Actualitate

Sursa: HOTNEWS.RO

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *