Search

Deputatul Cristian Ghinea: ” USR este un partid liberal, european, tolerant si federalist si reprezinta politica vie a Romaniei”

Prezent la Bacău, împreună cu alţi 20 de candidaţi la alegerile interne USR pentru Parlamentul European, deputatul Cristian Ghinea a continuat polemica, din ultimele săptămâni, cu presedintele ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele senatului a spus, în urmă cu o săptămână, tot la Bacău, că USR este un partid “neomarxist care bate zadarnic la uşile grupului parlamentar european”.

Cristian Ghinea a răspuns, pe aceeaşi linie de polemică tăioasă, etichetei puse de preşedintele senatului: “Tăriceanu bate câmpii el ne defineşte ca neomarxişti, iar Liviu Dragnea spune că suntem extremişti de dreapta. Adevărul este că oamenii aştia sunt panicaţi de forţa care este USR pentru că noi reprezentăm politica vie a României – faptul că noi aveam dezbateri cu zeci de oameni la Bacău pentru a ne alege viitori europarlamentari arată un mod de a face politică altfel pe care dinozaurii nu o înţeleg. Altfel, USR este un partid liberal, european, tolerant si federalist”.

Intrebat ce ar face USR dacă va ajunge, eventual, la guvernare în 2020, Cristian Ghinea a punctat câteva proiecte ale ale partidului: o reformă radicală a statului “pentru că avem un stat supradimensionat cu mulţi oameni care nu ştiu să facă nimic”, anularea pensiilor speciale, refacerea independenţei justiţiei, o linie economică fermă.

70 de candidaţi de la USR  s au înscris pentru ocuparea unui folotliu european. Sunt dezbateri în toate filialele, iar lista principală de candidaţi va fi supusă anul viitor – înaintea alegerilor parlamentare din mai – în prealabil, votului membrilor USR din toata ţara.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *