Search

Presa n diagonală: Ieșirea lui Merkel din prim-planul vieții politice internaționale, văzută ca o pierdere majoră

Decizia Angelei Merkel de a se retrage în etape de pe scena politică va slăbi axa franco-germană și riscă să paralizeze UE în timp ce se confruntă cu creșterea populismului anti-european, potrivit Le Vif. În aceste vremuri de instabilitate, ea a fost ambasadoarea unei ere mai sigure, şi încă destul de recent încât să se poată ajunge la o comparaţie. Când ea va pleca, acea eră va deveni oficial de domeniul amintirii, condamnată doar la trecut, în faţa ei deschizându-se un hău imens, scrie The Guardian. Cert este că, odată cu decizia dublă anunțată de Merkel, ea își pregătește ieșirea și își dă șansa să plece cu fruntea sus, având grijă să-și asigure succesiunea, conchide Le Point. „Merkel a luat decizia corectă la momentul potrivit”, a spus președintele Bundestagului, Wolfgang Schäuble, în emisiunea DW Conflict Zone.
Hotnews.ro Actualitate

Sursa: HOTNEWS.RO

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *