Search

Daniel Dăianu: Romnia n Ordinea Europeană: 1918-2018

Secolul XX este marcat de confruntarea între democrație și regimuri totalitare; este marcat de două războaie cumplite, ce s-au purtat nu numai în Europa, scrie Daniel Dăianu pe blogul Băncii Naționale. În ambele confruntări, SUA au fost factor decisiv în înclinarea balanței de partea păcii și democrației. Principiile declarației wilsoniene (a Președintelui SUA, Woodrow Wilson) au călăuzit un mers al faptelor către “neatârnare” pentru numeroase popoare, între care și românii care trăiau în imperiul austro-ungar, în Transilvania. Unirea Transilvaniei cu România face parte din procesul de realizare a unității naționale.
Hotnews.ro Actualitate

Sursa: HOTNEWS.RO

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *