Discursuri lungi si seci care au exasperat publicul la inchiderea Simpozionului de Estetica.Noroc de Lese….

Doi protagonisti la festivitatea de inchidere a Simpozionului de estetica desfasurat la Ateneu: Grigore Lese, care a incantat publicul si a oferit lectie de folclor si Gheorghe  Geo Popa, acest Ion Caramitru de Bacau, care a pierdut total „haturile” de organizator si invitatii au scapat pe „miristea” discursurilor foarte lungi, fade, lipsite de orice interese pentru public, care au durat ore intregi

 

Nu numai invitatii, ci chiar talentatul actor si vechi director Geo Popa a tinut un discurs, in deschiderea Festivitatii de decernare a premiilor, extrem de lung, pestrit, cu „ungeri” ale politicienilor aflati in sala, incoerent „pentru ca e seara in care ne aratam asa cum suntem cu adevarat, adica cu partea frumoasa din noi„. Insa trebuie remarcat talentul de orator pe care il are Geo Popa, vis-a-vis chiar de renumitii profesorii universitari prezenti in sala, complet ridicoli in acest domeniu, incapabili sa tina un discurs care sa tina atentia publicului macar cateva minute.

Vrans sa dea dovada de gazda primitoare, Geo Popa, organizatorul si cel care a avut ideea infiintari acestui necesar Simpozion de estetica, a lasat in voie ca premiantii Alexandru Surdu si Gheorghe Iorga si cei care au citit discursul de laudatio sa se intinda exasperant, incat oamenii incepeau sa murmure, sa iasa din sala, o fata care dadea florile laureatilor sa lesine pe scena, etc. Impasibili, profesorii si-au citit litaniile, surzi la atmosfera. Doar Grigore Lese  (evident premiat) a vorbit putin, la obiect (cu toate ca a facut o mica gafa, spunand in graba, Geo Bogza in loc de Geo Popa!). Insa a dat un recital care a meritat timpul pierdut si nervii intinsi de o festivitate care nu a tinut cont de public!

G. Pop

 

 

Leave a comment

Or

Your email address will not be published.

*